Om oss !

Det sägs att "den som gjort en resa har alltid något att berätta".

Vi tänkte berätta för den som, precis som vi, älskar att resa. Lite kort om de resor vi redan gjort och blogga under tiden vi är på resa. Kanske kan vi dela med oss av tips inför och under din egen resa.

Sedan 2006, då vi träffades, har vi varit ute och rest minst 3-4 gånger varje år. Förutom år 2020 som var året då pandemin lamslog vårt resande, men vi hann ändå göra en resa i början på det året. Det har blivit såväl korta som långväga resor. De flesta gångerna har vi med stort tålamod och mycket entusiasm "snickrat ihop" vår resa själva oftast via Flygresor.se  Skyscanner och Booking.com som hjälpt oss att finna resor och hotell efter våra specifika önskemål. På detta sätt har vi sparat massor med pengar och gjort våra resor helt anpassade efter våra egna reseönskemål. Inför några av våra resor har vi faktiskt använt oss av information från de stora etablerade charterresebolagen och sedan åkt hem och fixat resan själva, vilket gjort att vi fått ungefär samma resa för ca halva priset. De stora samlingssajterna för flygresor och hotellbokningssidorna på nätet funkar jättebra. Vi är också prenumeranter på de resetidningar som finns på marknaden för att få inspiration.

Vilka är då vi som bloggar och underhåller denna resesida? 

Vi är båda i den övre "gyllene medelåldern" och vi har nu båda slutat jobba. Vi reser så ofta, och helst så billigt som möjligt utan att för den skull vara "backpacker". Det ska vara bra standard på hotellen, med minst 3 stjärnor, och helst med frukost. De hotell vi varit nöjda med lägger vi in med länkar.

Vi prenumererar på flertalet resetidningar och när dessa anländer i postlådan blir det en djupdykning i denna litteratur. Vi försöker också alltid att vara väl pålästa om vår kommande resa för att vara förberedda för vad som kan vara sevärt och vad vi inte får missa på resmålet.

På en vägg i ett av rummen i huset har vi en jättelik världskarta, ca 1,5 x 2 meter, där vi med vita kartnålar markerat var vi varit och med röda nålar markerat de resmål som vi gärna vill besöka. En kul ide som väl visar att det blivit ganska många resor på relativt få år OCH !! vad mycket mer resmål det finns att upptäcka, planera och drömma om inför kommande resor. 

Kommentarer

16.07.2014 18:54

Elisabeth

Visa bild på världskartan!
Blir jättekul att följa :)

03.07.2014 21:45

Lillan

Härligt! Kul att följa o inspireras/inspirera kanske //Lillan