Turkiet, Side

240512  Idag åker vi till Side i Turkiet. En restresa som vi bokat bara 10 dagar innan avresa. Man kan ju unna sig att vara lite spontan nu när man är "afterworkare". 

Resan från Göteborg till Side blev en mardröm. Familjen på sätena bakom oss hade en 2 åring som mer eller mindre skrek och vrålade hela vägen. Inte ens hörlurar hjälpte för att hålla ungens vrål borta. Väl framme i Antalya var det väldigt skönt att kliva av planet, hämta väskan.... ja vi hade bara en stor väska med oss. Väl i bussen var det skönt att koppla av och luta sig tillbaka på den ca 1 timma långa resan till Side. Det var nu mitt i natten och beckmörkt ute så det gick inte att se någonting av omgivningarna. Det blev en snabb uppackning på hotellrummet när vi checkat in och sedan stup i säng.

240513  Att säja att vi var utvilade när vi vaknade kanske är en lätt överdrift men vi fick några sköna timmars sömn i allafall.  Frukosten var riklig och god och vi packade sedan badväskan och promenerade ner till stranden. Lagom varmt ute såhär i mitten på maj men havet kunde varit lite varmare. OK det svalkade i allafall. Några timmar på solstolen fick det bli och sedan en bit lunch i strandbaren. Jag hade bokat tid hos frisören på hotellet där jag tillbringade någon timma på eftermiddagen och sedan  lite goda eftermiddagsdrinkar i poolbaren innan middag. Här kommer vi helt klart att ha det bra denna kommande vecka.


240514  Frukost, promenad till havet, placering på solstol och en hel del  bad. Så tillbringade vi denna tisdag. En liten promenad fram på eftermiddagen längs huvudgatan och en kik in i butikerna och sedan mot middagsbuffén på hotellet. Ännu en skön dag här i Side.

240515  Efter förmiddagens tur till stranden bestämde vi oss för att ta en tur in till Side centrum och shoppa lite. Vi tog en Dolmus och sa till föraren att vi skulle till Side Mall. När vi passerat Side Mall........ utan att hoppa av, som var planen, fortsatte vi och hade ingen aning om vart vi skulle hamna. Håkan frågade en medpassagerare om Dolmusen skulle till Old Town? Och det skulle den. OK ändrade planer, det fick bli Gamla stan först och sedan shopping. Efter gott och väl 45 minuter stannade vi vid ändhållplatsen och undrade var i hela friden vi hamnat nu. Jaja det är väl bara att följa strömmen med människor och insåg att vi var vid de storslagna ruinerna vi sett på bild innan vi åkte hemifrån. Ruinerna är från antiken och Turkiets historia – teater, badhus och rester av Apollotemplet är några av dom. För att komma ner till dessa mäktiga ruiner fick vi promenera genom Side´s gamla stad. Pittoreskt och vackert. vi tog lite bilder från den lilla hamnen och sedan skrek våra torra strupar efter en kall öl. Vi slog oss ner på en mysig bar med utsikt över utflyktsbåtarna som låg uppradade i hamnen och funderade på om vi skulle ta och återvända någon av de kommande dagarna för en lite kvällstur med en sådan turbåt och sedan avnjuta en god middag på någon av alla de restauranger som kantade hamnen. Nu var det nog med kultur för idag och vi återvände mot busstationen och hoppade på en Dolmus och sa att vi skulle till Side Mall. Denna gången hoppade vi av och släntrade in i Mallen. Stor besvikelse då detta inte alls var vad vi väntat oss så vi bestämde att vi åker tillbaka till hotellet igen och äter denna aftons middag där. 


240516  Inte mycket aktiviteter idag. Strandhäng, poolhäng liten promenad i närområdet för att reka i butikerna men ingen shopping. Några goda drinkar i baren efter middag.


240517  Efter frukost tog vi den vanliga promenaden till stranden men idag var himlen täckt av moln så det blev inte mycket till bad eller solande. Tillbaka till hotellet för lunch och sedan lite slappis tillvaro på hotellrummet. Ikväll var vi sugna på att äta på restaurang. Middagsbuffén som ingår i vår "all inklusive" är helt ok men efter snart en vecka var vi sugna på att gå ut och äta. Vi tog en Dolmus till Gamla Stan igen och släntrade ner mot hamnen där de flesta restaurangerna låg. Efter en titt i Tripadvisor bestämde vi oss för Restaurang Ruby´s som visade sig vara en riktig hit. Fantastisk mat och mycket trevlig personal. Efter förrätt och huvudrätt var vi fullkomligt proppmätta och vandrade sakta tillbaka till busshållplatsen igen för att åka tillbaka till hotellet.

240518  Solen lyser återigen från en blå himmel och det är vår näst sista dag här i Side. Sol och bad under hela dagen och sedan lite shopping av väskor på eftermiddagen, man måste ju ha något med hem. Kvällen ägnades åt lite förberedande packning eftersom vi måste checka ut senast kl. 12.00 i morgon. 


240519  Då var denna vecka strax slut. Väskan står i bagagerummet vid receptionen och rummet är tömt på våra grejor. Bussen hämtar oss dock inte förrän kl. 21.25 ikväll så vi har hela dagen på oss att njuta av de sista sköna baden och lite mer sol. 


Sammanfattning: All inklusive i all ära men vi har blivit bortskämda under flera av våra senaste resor och detta var väl kanske inte den bästa all inklusive vi varit på. Inget fel på kvallitén på maten men man blir väldigt trött på buffé ganska snabbt. Vad vi inte riktigt förstod var att det var långt till restauranger och barer från hotellet vi valt. Side som ort var mycket större än vi trodde men man tar sig ganska lätt dit man vill med de små billiga Dolmus bussarna. Åker man till Side får man definitivt inte missa gamla stan och de fina fornlämningarna i närheten. 

Senaste kommentaren

08.09 | 19:02

Det låter som en härlig och spännande semester på Kreta! 😊

02.02 | 15:50

Vad snygga ni är 🤣

Hej Håkan & Berit! Kul att träffas på Rarotonga! Och gissa om jag blev glad för den kalla ölen som väntade på mig när vi kom till hotellet på Aitutaki! Stort tack för det! Hälsn Hasse & Anna

22.12 | 22:02

Tack Käth. God Jul o Gott Nytt år til dig o Jukka också. Vi har det helt fantastiskt. Vi ses nästa år 🎅🌴😎🎅